Известие

Collapse
No announcement yet.

Управлението на климатроника не работи?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Управлението на климатроника не работи?

Управлението на климатроника не работи ,а компресора е включен постоянно и не мога да го спра, Всички други уреди работят и светят ,но управлението на климатика НЕ! Имам някакви съмнения че може да съм закачил някой кабел към вапросното управление , защото предния ден преди да се появи проблема си сменях CD- to на колата а там доколкото видях има кабели който отиват точно там. Иска ми се ако някои знае как да го разглобя за да проверя дали не е откачен кабел преди да отида на майстор и той да отвори да го закачи и да ми вземе 30 лв. , предпочитам сам да го проверя това . благодаря предварително!
    Алфа Ромео 155 1.8 8V T.Spark 92г.

Виж тук
    Всъщност е по-лесно, отколкото изглежда. В конкретния случай става въпрос за смяна на крушките, но принципът на разглобяването е същият.
    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

По-лесно е първо да разкачиш СД-то щом имаш съмнение че там си объркал захранването.Разкачи го от буксите и ако нещата се оправят смени захранването на СД-то.Ако ли не-съветвам те да отидеш на добър диагностик за да не замине управлението на климатроника.

Comment

Първоначално публикувано от victtorbg Покажи съобщение
        По-лесно е първо да разкачиш СД-то щом имаш съмнение че там си объркал захранването.Разкачи го от буксите и ако нещата се оправят смени захранването на СД-то.Ако ли не-съветвам те да отидеш на добър диагностик за да не замине управлението на климатроника.
        Принципно буксите не се откачат току-така. Даже и нарочно да го направиш си е зорно, но дано да е само това

Comment

Е да,ама така ще си сигурен,че проблема е от връзването на СД-то

Comment

Мерси за бързите отговори и съвети!

Comment

отваряш пепелника, под чекпанела има 3 рапидки, развиваш ги и дърпаш чекпанела напред. под таблото на климатроника има 2 рапидки в двата края. развиваш ги и после с отверка внимателно откачаш щипките в горния край. гледай да не ги счупиш. като го дръпнеш ще видиш 3 букси с кабели. управляващия сигнал за съединителя на компресора минавапрез 2 кабел на най-малката букса. цвета му е черно и виолетово. ако си го замасил някъде съединителя ще е постонно включен. Ако ти е заминало таблото за управление направо търси ново, нама как да се поправи. и си виж релетата да не е залепнало управляващото.
              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от victtorbg Покажи съобщение
                Викторе, малко офтопик. Понеже се занимаваш с автоклиматици - кажи ми, моля те, къде се намира дренажното маркучле за отвеждане на конденза от изпарителя на 156-ца. Климатикът ми работи, а отдоле вода не капе, та се притеснявам да не излива вътре някъде. Благодаря предварително

Comment

Благодаря на всички оказа се че когато съм слагал CD-то съм изгорил бушона , защото първо го варзах към тока които е при контакт само а той е и за управлението на климатика а после го варзах за перманнентния ток и затова CD-то работи а климата не. Смених бушона и сега всичко е ОК - може би първата ми работа трябваше да е да проверя бушона но........ Все пак мерси!
                  Last edited by SEVEN; d.m.y г., 16:15.

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                    Викторе, малко офтопик. Понеже се занимаваш с автоклиматици - кажи ми, моля те, къде се намира дренажното маркучле за отвеждане на конденза от изпарителя на 156-ца. Климатикът ми работи, а отдоле вода не капе, та се притеснявам да не излива вътре някъде. Благодаря предварително
                    Мммм....от долу трябва да легнеш и бъркаш с тел,но внимателно,без да ръчкаш много.Ако имаш път към София мини да я свършим тая операция.

Comment

Working...
                    X